Bli med på årets pridekampanje

Her finner du materiell og oppskrift til årets kampanje.

Her kan du laste ned materiell og spre kjærlighet overalt uansett

Årets kampanje fra FRI skal bidra til synlighet i fravær av store parader og folkefester. Gjennom store og synlige utsmykninger i alle landets paradebygder og paradebyer under slagordet “kjærlighet overalt uansett” håper FRI at Pride fortsatt blir synlig og viktig over hele landet.

Slik kan du bidra:

  • Kontakt din lokale Pride og bli med på gatemaling og dekorering
  • Last ned sjablongen (nederst i saken) og bruk den til å ta bilder eller maling (beskrivelse i neste avsnitt).
  • Dekorer hjemme hos deg selv, i hagen eller på hytta og ta bilder med årets logo eller bruk filter i sosiale medier.
  • Bruk #kjærlighetoveraltuansett når du deler i sosiale medier

Hvordan bruke sjablong

De skal brukes for å kunne signere de ulike kunstuttrykkene i på en gjenkjennelig måte for publikum. Med spraymaling eller maling kan man enkelt markere at dette er et Pride 2020-budskap.

Sjablongen oppfordres til å brukes også ellers på asfalt i bybildet, men da må man bruke kritt- eller markeringsspray. Disse vaskes etterhvert bort av vær og vind eller ved å aktivt spyle det vekk selv.

Sjablongen er virkningsfull i seg selv, og vi oppfordrer til å “ramme inn” det lokale rådhuset, nærmeste fjelltopp eller lang- strakte strender, vennegjengen og bestemor – ved å ta bilder av det slik som dette, og dele på sosiale medier.

Filene kan du laste ned, printe ut på litt tykt papir og skjære ut med en tapetkniv på egenhånd.

Sjablongen er virkningsfull i seg selv, og vi oppfordrer til å “ramme inn” det lokale rådhuset, nærmeste fjelltopp eller lang- strakte strender, vennegjengen og bestemor – ved å ta bilder av det slik som dette, og dele på sosiale medier

Helt til slutt, noen ting å huske på: 

•Utsmykningen må være i regnbuefarger og signeres med sjablongen.

•Stedet for utsmykning bør være et sted hvor mennesker ferdes, slik at flest mulig vil se det og ta bilde av det. Dette vil også øke sannsynligheten for god pressedekning.

•Dokumentasjon av prosessen er vel så viktig som selve utsmykningen. Ta masse bilder og videoer! Timelapse er fin måte å vise hvordan det ble til.

Dere må få tillatelse fra kommunen eller grunneier før dere begynner. Får dere ikke tillatelse fra kommunen til å gjøre noe, må man tenke litt annerledes. Husk at det finnes maling/spray som forsvinner, men også dette må godkjennes først.

Sjablongen fungerer som en signatur for kunstverket. Mal et fortau, pynt en benk eller dekorer en vegg. Husk at du må få godkjenning fra kommune eller gårdeier først.

Posted by Foreningen FRI