Leder i FRI: Vi trenger en tredje kjønnskategori!

Pressefoto, Inge Alexander Gjestvang
Innlegg av Inge Alexander Gjestvang, leder i FRI:

For de aller fleste av oss er ikke statens manglende anerkjennelse av vår eksistens noe vi behøver å bekymre oss over. Vi har papirer som samsvarer med hvem vi er, vi blir møtt med pronomenet vårt, vi får helsehjelpen vi trenger og det er ingen som prøver å fortelle oss hvem vi er.

Men for de av oss som er ikke-binære transpersoner er nettopp dette en del av hverdagen. I den nyeste levekårsundersøkelsen som kom i juni i år var 6% av respondentene binære transpersoner og 5% ikke-binære transpersoner. Kjønn er mer mangfoldig enn vi tror!
Hill Irene Remlo på debatten

 

Det var derfor svært positive signaler fra én av statsministerkandidatene i går da dette temaet ble adressert av en mor.
I partienes programmer for perioden 2021-2025 nevner kun Venstre, SV, MDG og Rødt at de er for en innføring av en tredje kjønnskategori. KrF vil ikke ha det.

I går fikk statsministerkandidatene Trygve Slagsvold Vedum i Senterpartiet, Erna Solberg i Høyre og Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiet spørsmål om dette. Kun Støre var positiv.

Jeg håper viktige samtaler kan bli tatt over hele det politiske spekteret, slik at enda flere av oss kan få på plass grunnleggende rettigheter og juridisk anerkjennelse.

Les saken og se debatten her

Posted by Foreningen FRI