Takk for 2016

Snart starter et nytt år, men først må vi se tilbake på det som har gått.

Først vil jeg takke for den tilliten jeg og resten av ledelsen i FRI har fått til å lede den fantastiske organisasjonen vår i året som har gått – og ikke minst for den jobben vi sammen har gjort.

For et år det har vært! Vi har kjempet og vunnet kampen for at vi selv skal få bestemme over egen kjønnsidentitet, vi har fått beveget familiepolitikken til å snart å romme enda flere familier, vi har åpnet Norges første eldretilbud for regnbuefolk, vi har jubla over at folk får gifte seg i kirka med den de er glade i, vi har vunnet-tapt- og vunnet igjen i FN og fått vår egen uavhengige ekspert, vi har hatt 150 oppdrag med Rosa kompetanse der vi har skolert folk som jobber med folk.

Vi har søkt om Europride i Bergen 2020, vi har fylt Tromsøs gater med alle regnbuens farger, vi har deltatt i debatter om alt fra prestestillinger til pornofilter, vi har vunnet kampen om forebyggende hiv-medisiner (PrEP) til menn som har sex med menn, vi har satt fokus på skeive barns rettigheter og vi har blitt flere medlemmer enn noensinne. Og listen bare fortsetter..

Tusen takk til hver og en av dere for den jobben dere har gjort i år. Som medlemmer, som frivillige, som tillitsvalgte. Hver og en av dere bidrar til frihet for andre.

Men dette har også vært året der hatet igjen synlig har slått rot. For selv om vi vet at mennesker som oss trakasseres, forbys og mister livet sitt flere steder i verden, så ble hatet så nært på kroppen da 49 av oss ble skutt på en gang på en nattklubb i Orlando i sommer. Eller da nynazistene angrep Skeive sørlandsdager i Kristiansand. For vår bevegelse kjenner ingen landegrenser, når en rammes rammes alle. Vi er ikke i mål før alle er fri.

Jeg er så stolt over at vi har vist hvilket samhold som bor i oss, at vi har svart med mer synlighet, kjærlighet, glitter og kampvilje. 2017 kommer ikke til å bli et enkelt år. Grensene for hvordan det er lov til å snakke om andre flyttes, hatet mot minoriteter økes og nynazistene har varsla aksjoner mot våre parader.  Men vi skal møte det sammen, og vi skal aldri la noen få sette våre rettigheter opp mot andres for å spre hat.

God skrullete jul og et fargerikt, nytt år til alle dere FRIhetsforkjempere

– Ingvild Endestad, leder FRI

P.S: Hvis du vil gjøre en ekstra liten innsats sånn på tampen av året: Få en venn, slektning, kjæreste eller nabo til å melde seg inn i organisasjonen vår. Enten ved å sende FRI din@epost til 2380 eller klikk her for å bli medlem.

Posted by Foreningen FRI