Takk for en fantastisk Oslo Pride!

Tusen takk for en helt strålende Pride i Oslo. Denne uka har vi vist at vi kan flytte fjell sammen og at vi i fellesskap kan skape en verden der det er plass til folk fra alle religioner, i alle hudfarger, fra hele seksualitetsmangfoldet og uansett hvor i kjønnsmangfoldet vi befinner oss.

Vi har aldri vært så mange folk i gatene før. Over 40 000 gikk i paraden og flere hundre tusen stilte seg opp langs ruta for å vise støtte, solidaritet og kjærlighet. Hele Oslo var fylt av regnbuer, glitter og masse, masse kjærlighet den dagen. Det bildet må vi huske. Hver eneste gang vi ønsker å gi opp, hver eneste gang skjellsordene hagler eller noen feiginger møter opp for å brenne regnbueflagget og prøve å så tvil om hvem som skal få høre til. Alle vi som gikk på lørdag, alle vi som heia frem, alle vi som møttes for å endre verden. Det er vi som er dine folk, og den kraften som er i det fellesskapet skygger over de som prøver å splitte oss.

Når noen ikke får komme hjem til sin egen familie, står vi klare til å ta i mot. Når skeive søstre og brødre forfølges og tortureres, står vi klare til å si ifra. Når tragedien rammer, har vi hverandre å støtte oss på. Når nynazister mobiliserer for hat, mobiliserer vi hverandre for kjærlighet.

Takk til alle som har tråkka stier foran oss så vi kan gå trygt gjennom gatene. Vi er klare til å ta stafettpinnen videre. Vi gir oss ikke før alle er FRI. Vi er oss. Vi er dine folk.

Hver gang noen sier de skal knuse oss så husk at det er denne gjengen de snakker om. Så lenge vi fortsetter å gå, å høre sammen, å ta vare på hverandre så har de ikke sjans.

På kontoret i Oslo tar vi nå sommerferie, men er tilbake fra august!

God sommer!

Posted by Foreningen FRI