Årets pridekampanje : Kjærlighet overalt uansett

Årets kampanje fra FRI skal bidra til synlighet i fravær av store parader og folkefester.

Årets kampanje fra FRI skal bidra til synlighet i fravær av store parader og folkefester. Gjennom store og synlige utsmykninger i alle landets paradebygder og paradebyer under slagordet “kjærlighet overalt uansett” håper FRI at Pride fortsatt blir synlig og viktig over hele landet.  

-Pride 2020 blir annerledes, men det betyr ikke at Pride forsvinner og at den du er, ikke er viktig lenger. For vår kjærlighet gjelder overalt og uansett, sier FRI- leder Ingvild Endestad 

På grunn av pandemien kan vi ikke møtes slik vi pleier, men vi kan være synlige og stå opp for et samfunn der kjærlighet får gjelde uansett, 

Regnbuestafett gjennom Norge 

Pride 2020 blir en stafett-aksjon som går fra by til by gjennom året, hvor hver Pride får i oppgave å utsmykke et sted i byen med regnbue-farger. På den måten kan hver festival bidra med noe unikt, og dere gir lokalsamfunnet mulighet til å vise støtte og oppleve fargene som Pride vanligvis gir deres by. 

Nord-Troms Pride først ut 

For første gang skal Nord-Troms Pride arrangeres, og priden er også den første til å sparke igang kampanjen. Torsdag 4. juni avdukes «Trekanten» i trekanten på Storslett. I år er det 75 år siden frigjøringen, og historien om de homofile fangene som måtte bære rosa trekant skal fortelles gjennom kunsten, forteller Asgeir Fagerli Langberg i Nord-Troms Pride.

– Vi skal male fergeleiet på Lyngseidet og fotgjengerovergangen på Storslett i Nordreisa. Dette er den eneste innfarts- og utfartsvei til Finnmark, så det vil fungere som en Pridepassasje i uken som kommer, avslutter Langberg. 

Her på fergekaia på Lyngseide i Nord-Troms skal steinene males i alle regnbuens farger.

Hadeland, Oslo og Bergen følger etter 

Hadeland Pride gjør seg klare til å feire kjærligheten.

Juni er også måneden for Hadeland Pride (17.06), Oslo Pride (19.-28.06) og Regnbuedagene i Bergen (4-6. og 27. juni).-  I løpet av juni håper vi at flere synlige kunstverk vil dukke opp og vise vei ut av ensomheten som mange kjenner på nå og inn i et fargerikt fellesskap, forteller Endestad. Kampanjen vil fortsette gjennom hele året i alle byene der FRI har pride. – Vi håper kommunene ønsker å bli med på laget og gi oss tillatelser til å dekorere det offentlige rom nå som vi ikke har mulighet til å være synlig med våre parader, avslutter Endestad 

Vil du delta i kampanjen?

Med maling som går vekk kan også grå og triste steder dekoreres til Pride.

Vi ønsker å fargelegge så mye av Norge som mulig under Pride og vil ha deg med på laget. Dette kan du gjøre:

  • Det er laget filtre og rammer til bruk på egne bilder i sosiale medier. Det gjør at alle som ønsker å dele bilder og «kle seg» i årets prideka- mpanje, kan det. Filter slippes 4. juni.
  • Skap ditt eget kunstverk hjemme. Pynt et tre i hagen, lag en fargerik frokost, pynt til parademiddag, og del bilder i sosiale medier med #pride2020 #kjærlighetOveraltUansett.
  • Kontakt din lokale Pride og hør hvordan du kan bidra med maling eller utsmykking
  • Ta bilder av andres kunstverk og del i sosiale medier bruk #pride2020 #kjærlighetoveraltuansett

Fakta

  • FRI er en landsomfattende organisasjon som arbeider politisk og sosialt for at mennesker som bryter med normer for kjønn og seksualitet skal kunne leve åpent uten frykt for å bli sosialt utstøtt, diskriminert eller trakassert. 
  • FRI arrangerer Pride-festivaler over hele landet. Mer informasjon på foreningenfri.no
  • Årets kampanje for FRI er “Kjærlighet overalt uansett” der prider skal utsmykke bygder og byer som ville hatt parade dersom det ikke var Covid-19. 
  • Juni er offisiell pridemåned og vil markeres med Global Pride 27. juni over hele verden. 

Kontaktinformasjon: 

Ingvild Endestad, leder i FRI 97562295

Asgeir Fagerli Langberg, styret i Nord-Troms Pride  970 15 549

Inge Alexander Gjestvang, Arbeidsgruppa Hadeland Pride 93451472

Posted by Foreningen FRI