En Fri-sone fra hatkriminalitet

I dag lanserer vi i FRI kampanjen FRI-sone:

Fra og med i dag kommer alt fra profiler i sosiale medier til fotballstadioner til å være merket med Fri-sone. En Fri-sone er et fysisk eller digitalt område som er definert som et sted alle kan være trygge på at den som har ansvaret vil stå opp mot hatkriminalitet.

Fordi hatkriminalitet skader oss som individer og som samfunn: Hvert eneste tilfelle av det rammer mange av oss på en gang. Det sprer frykt, og gjør at noen av oss ikke får deltatt i samfunnet på lik linje med resten av oss

Bli en Fri-sone!

Derfor kommer vi til å invitere og oppfordre flere og flere i ukene fremover til å bli Fri-soner. Fordi jo flere vi er som har kunnskap om hva hatkriminalitet er og skaden det gjør, jo bedre rusta er vi til å jobbe mot det - samtidig som vi forhåpentligvis skaper flere trygge rom i samfunnet vårt.

Har du en favorittkafé, -kulturhus, -utested eller -butikk som burde bli en Fri-sone? Gi oss en lyd på frisone@foreningenfri.no så tar vi kontakt. Du kan også gjøre din egen profil til en Fri-sone: profilrammen til Facebook kan lastes ned her.

Mørketall

Så er det også sånn at politiet tror det er store mørketall når det gjelder hatkriminalitet. Det betyr at det er mange som ikke anmelder det de har blitt utsatt for til politiet. Det kan være mange grunner til at en ikke anmelder: kanskje en er litt usikker på hva hatkriminalitet er eller er redd for hvordan en vil bli møtt av politiet - eller har selv hatt, eller hørt at andre har hatt, et dårlig møte med politiet tidligere.

Vit at vi er her hvis du vil snakke med oss om det.

Vi håper du vil være med oss å skape flere Fri-soner i samfunnet vårt, og les gjerne mer om både hatkriminalitet og kampanjen på fri-sone.no.

Hva er hatkrim?

For at flere skal kunne stå sammen mot hatkriminalitet må vi kunne kjenne det igjen. Se denne korte videoen om hva hatkriminalitet er

Lær mer om hatkriminalitet her:

 

Posted by Foreningen FRI