Oslo Pride tar ny form i 2020

Slik blir Pride i 2020

For mange av oss er Pride-feiringen i vårt nærmiljø årets høydepunkt. Pride er ikke bare en festival, men en markering for synlighet, frihet og fellesskap der alle får plass. Oslo Pride slipper i dag nyheten om at Oslo Pride må avlyse fysisk festival og ta en annen form for å begrense smitte av Covid-19. 

Vi vet at det for mange er vanskelig å se for seg en juni helt uten fargeglade paradedeltakere og gjensyn med gamle og nye venner fra det skeive miljøet. For mange av oss er også den tida vi går i møte ekstra tøff fordi vi ikke kan være åpen med dem vi bor sammen med, eller får de pusterommene vi venter på hele året. Derfor jobber vi nå på spreng i hele organisasjonen for å finne alternative møteplasser og måter å være sammen på. FRI har allerede flyttet flere av våre aktiviteter over på alternative plattformer med både spørrerunder på instagram, kampanjer i sosiale medier, digitale regnbuetreff og mere til.

Hva skjer med FRIs prider i 2020? 

Den første priden, Vinterpride, har allerede blitt avholdt. Bygdepride måtte dessverre avlyse i år. Neste pride som står for tur er Regnbuedagene i Bergen. FRI Vestland jobber sammen med Regnbuedagene i Bergen for å finne en løsning for årets pride. Hvordan dette vil se ut vet vi ikke, men du kan holde deg oppdatert på http://bergenpride.no.  Vi håper fortsatt at det vil bli mulig å arrangere våre resterende Pridefestivaler over sommeren og våre frivillige fra kirkenes i nord til kristiansand i sør fortsetter å planlegge som normalt.  

Hvordan blir Oslo Pride 2020? 

FRI Oslo Viken og Oslo Pride er  allerede i gang med å planlegge alternative markeringer for å vise styrken i fellesskapet vårt. Det blir livestreaming av events, debatter som viser bredden i bevegelsen, og mangfoldet i samfunnet vårt. Det vil også bli markeringer i sosiale medier der alle kan delta.  Informasjon om hvordan du kan bidra og hvordan du kan delta finner du på oslopride.no 

Hva skjer med de frivillige? 

FRIs pridemarkeringer hadde aldri vært mulig uten alle våre frivillige og tillitsvalgte . Mange har stått på hele året for å skape arrangement og møteplasser. Det er selvagt skuffende at det nå ikke vil være mulig å gjennomføre alle arrangement som planlagt. Vi anbefaler alle lokale pride å invitere til idemyldring til hvilke ideer som kan settes ut i livet uten å bryte smittevernstreglene. Finn frem til gode ideer og del dem med resten av organisasjonen. Sammen skal vi skape en helt unik pride. 

Hvordan kan du vise din støtte?

For mange av våre Pride vil avlysing føre til økonomiske tap.Vi oppfordrer deg til å gi et bidrag til din lokale Pride dersom du har mulighet. I tillegg vet vi at mange trenger å vite at de har styrke i fellesskapet Du kan vise din støtte ved å delta i de lokale markeringene der du bor, uansett om de blir digitale eller fysiske markeringer. FRI jobber aktivt med en alternativ nasjonal markering. Denne vil skje rundt 27. juni og markere 51 år siden Stonewallopprøret. Følg med på våre sider for hvordan du kan delta.

Posted by Foreningen FRI