Transsynlighetsdagen

31. mars er transsynlighetsdagen! Vi skal vise frem og gledes over det mangfoldet som finnes i blant oss. Dagen er til for å feire alle transpersoner, for å markere synlighet, og selv om den skal være en positiv dag, så brukes den også for å rette oppmerksomheten mot de utfordringer og diskriminering som transpersoner møter i samfunnet.

Vi i FRI jobber for at alle transpersoner skal leve gode og trygge liv som seg selv. I dag vil vi også takke og feire de av oss som har gått foran i transkampen, og de av oss som står på hver dag.

FRI har fylkeslag i hele landet, om mange av disse har arrengementer i de største byene i forbindelse med transsynlighetsdagen. I år faller dagen på påskesøndag, og derfor har mange valgt å legge markeringene sine til andre datoer, for å kunne samle flest mulig. Under følger en oversikt over arrangementer som FRI arrangerer i forbindelse med transsynlighetsdagen. 

I Stavanger har vi flere arrangementer rett etter påske:
2. april – 12.00: Panel om å være trans og student på UiS.
2. april – 19.00 Hvilken rolle har mediene i «Transdebatten?»
3. april – 18.00 Livepodcast med Trans Norge
4. april – 19.00 Danseforestilling – Kunstmuseet i Stavanger
4. april – 19.00 Litteraturkveld – Sølvberget kulturhus
5. april – 18.00 Ungdomsfest med Alphadiva
7 april – 18.00 Trans-svømming

I Oslo har vi felles arrangement med PKI, Chemfriendly, Inkluderende Feminisme, Garmeres og Skeiv Verden lørdag 6. april. Her inviterer vi til å bli med i transsynlighetstog!
12:00-15:00: Plakat-workshop, stille sone, og pizza i Mariboes gate 13, Oslo.
15:00: Transsynlighets-tog går fra Mariboes gate 13 til Sentralen.
16:00-20:00: Sofasamtale, Trans Bingo (med premier!) og mer på Sentralen

Trondheim feirer Skeivt Opprør transsynlighetsdagen på dagen, altså 31. mars, med appeller, åpen mic og demonstrasjonstog på Trondheim Torg. Videre blir det transkafe på Ivar Matlaus Bokkafe fra 15.30 -18.00. Der blir det kaffe, te, koselig steming og quiz med mulig premie! På kvelden kl.19 blir det musikk fra fine artister, drag performance og åpen mikrofon på UFFA

I Kristiansand ble transsynlighetsdagen markert før påske med foredrag, show og appeller.

Bli med og feir mangfoldet og delta i rettighetskampen du også!

Posted by Viljar Eidsvik