Velkommen til Barents Pride 2019

26.-28. september arrangeres verdens eneste norsk-russiske Pride i Kirkenes. Vi varmer opp med aktivisme, politikk og kulturelle innslag før det store høydepunktet: Parade og paradefest lørdag 28. september.

Bilde: Fra fjorårets parade. Foto: Reidar Engesbakk, BLIKK.

FRI ønsker velkommen til Barents Pride 2019

På Barents Pride møtes norske og russiske aktivister og menneskerettsforkjempere for å feire mangfold, kjærlighet, solidaritet og samhold på tvers av landegrenser. Festivalen består av workshops, foredrag, kultur, parade og fest. I tillegg vil det bli vist filmer med skeiv tematikk på Aurora kino Kirkenes. Nytt av året er en egen, gratis fagdag til folk i Kirkenes.

– Det at vi sammen går i solidaritet med våre venner i Russland sender et signal om at kjærligheten og fellesskapet ikke kjenner landegrenser, sier leder i FRI, Ingvild Endestad.

En festival for alle

Lokal arrangør i FRI Sør-Varanger, Marianne Havelin Erlandsen, inviterer alle til Barents Pride 2019. I fjor gikk over 300 mennesker i det som for mange er festivalens høydepunkt, nemlig lørdagens parade. I år håper hun på enda større og bredere deltagelse også på resten av festivalen.
– Du trenger ikke være skeiv for å delta. Gjør det for en venn, en datter, en nabo eller en kollega. Eller kom og lær mer om hvordan et skeivt liv leves på russisk side av grensa, sier Erlandsen.

Se rørende snutt fra da vi arrangerte Barents Pride for første gang i 2017. Video: Lene Christensen, Amnesty International i Norge.

Posted by Foreningen FRI