Styret i FRI Innlandet

Morten Lokøy Wold

Leder

Morten Lokøy Wold
Mobil: 46658357

Kort om Morten

Morten Johannes Gabriel Lokøy Wold, født 1983

Jeg ble med i styret i FRI Innlandet i 2018, da som styremedlem og revisor. Og tok gjenvalg i 2019 som styremedlem, og i juni 2019 ble jeg valgt til leder. Bakgrunnen for at jeg meldte min interesse for å være med i styret i FRI Innlandet i 2018, er mitt ønske om å jobbe for et helsetilbud i Innlandet for personer som bryter med normer for kjønn og seksualitet. Jeg ønsker at det skal bli lettere for denne gruppen å teste seg uten å møte fordommer og at det skal være lett å be om hjelp når man sitter med vanskelige tanker.

Bakgrunn:

Jeg er en homofil mann i min beste alder som flyttet hit til Innlandet for fire år siden. Jeg studerer sykepleie på deltid ved NTNU, ved siden av jobb i Gjøvik kommune.

Jeg bor sammen med min livlige hund, Luna, og bruker fritiden min på turer i skog og mark, være sammen med venner og familie.

Deltakelse og arbeid i LLH/FRI:

2018-2019: Styremedlem og revisor i FRI Innlandet
2019 – pågående: Leder i FRI Innlandet

null

Nestleder

Siw-Anita Østberg Seigerud

Kort om Siw-Anita

Jeg ble valgt inn i styret i FRI Innlandet som nestleder juni 2019. Bakgrunnen for at jeg valgte å engasjere meg i FRI innlandet er at jeg mener at arbeidet for kjønns- og seksualitetsmangfold er et viktig arbeid, som samfunnet vårt trenger. Jeg ønsker å bidra til et samfunn med åpnere normer, og der folk får definere seg selv, i stedet for å bli definert av andre. Videre er jeg opptatt av at alle yrkesutøvere som jobber med mennesker bør ha mer kunnskap knyttet til kjønn og seksualitet.

Bakgrunn:

Jeg er født og oppvokst på Kongsvinger. Til daglig arbeider jeg i kommunal barneverntjeneste og er utdannet barnevernspedagog. Når jeg har tid til det prøver jeg å bruke tiden utendørs, enten i forbindelse med friluftsliv eller trening. Jeg har tidligere organisasjonserfaring.

Deltakelse og arbeid i LLH/FRI:

2019 – pågående: Nestleder i FRI Innlandet

null

Styremedlem

Monica Sørli-Johansen

Kort om Monica

36 år, opprinnelig fra Mo i Rana men bosatt i Hamar. Vært med i styret siden 2019. Arrangør av Hamar sin første pride i 2018. Valgte gå inn i styret i FRI Innlandet for å støtte og hjelpe andre, og være med å skape aksept og mangfold i samfunnet.

Bakgrunn:

Født og oppvokst i Mo i Rana. Flyttet til Trondheim og tok utdannelse som vernepleier. Flyttet etter fullført utdannelse til København, der jeg jobbet i 5 år. Deretter bosatte jeg meg på Hamar, og der bor jeg nå sammen med min datter og min hund Zako.

Deltakelse og arbeid i LLH/FRI:

Feb 2019: Jobbet som frivillig under Vinterpride Lillehammer 2019
2019 – pågående: Styremedlem i FRI Innlandet

Nadja Weckstöm

Styremedlem

Nadja Weckström

Kort om Nadja

34 år og bosatt på Øyer. Tidligere finsk aktivist som blandt annet jobbet hardt for finsk ekteskapslov, og er mye interessert i spørsmål omkring queer og trans.  Ønsker få til mere aktiviteter for skeive i Innlandet.

Deltakelse og arbeid i LLH/FRI:

2018: Jobbet for LAW (Lesbians After Work) i FRI Oslo og Akershus
Feb 2019: Jobbet som frivillig under Vinterpride Lillehammer 2019
2019 – pågående: Styremedlem i FRI Innlandet

Christian Rasmussen

Styremedlem

Christian Rasmussen

Kort om Christian

Spontan hobbyfotograf som lever for å ta bilder. Havna i styret i FRI Innlandet etter å ha vært leder i Skeiv Ungdom Oppland og vil bare støtte styret og medlemmene her i FRI Innlandet.

Deltakelse og arbeid i LLH/FRI:

Til Feb 2019: Erfaring fra Skeiv Ungdom Oppland, inkludert verv som leder
2019 – pågående: Styremedlem i FRI Innlandet

Erica Lundmark

Styremedlem

Erica Lundmark

Kort om Erica

Fra å være vanlig medlem i et par år har jeg nå et ønske om å delta mere aktivt i arbeidet for mangfoldet av kjønnsidentitet- og uttrykk.

Bakgrunn:

Jeg er født 1975 på vestkysten av Sverige, men vokste opp på bygda i de flate delene av Västra Götaland. Etter noen år med relativt normalt heteroliv begynte jeg å flytte rundt i Sverige og senere Norge (tørr ikke tenke på antall flyttelass), på jakt etter noe bedre. De siste ti årene har sesonger styrt mitt yrkesvalg, altså de aktiviteter som både sommer og vinter gir. Det å jobbe med den egne interessen som ski og sykkel, gir for det meste spenning og utfordringer fra det naturen har å gi. Siden jeg krysset grensen til Norge i 2008, har den første forelskelsen av fjellnære opplevelser signalisert til meg at Norge er et land å bo i. Etter nærmere seks år i Øyer har nok avsluttet sosionomutdanning på Lillehammer, med en bachelor om transpersoner, bidratt til både en personlig reise om egen kjønnsidentitet, og en større innsikt i andres utfordringer. Det er med nysgjerrighet om å lære mer, og spenningen i å prøve nye ting, som jeg går inn i styret til FRI. Her ønsker jeg at min iver om å dele kunnskap med andre også dekker noen behov, til like så mitt behov av en ny type opplevelser.

Per i dag leier jeg et lite hus på en gård, og inngår i et «minikollektiv» sammen med to andre. Det sosiale er viktig for meg og bør ha lav terskel, uansett om det er på en sti på fjellet eller samtalen rundt middagsbordet med en kaffekopp. Ellers prøver jeg hardt om dagen å ikke tape i brettspillet Catan…

Jeg definerer meg i dag som skeiv, kjønnsflytende og bruker pronomen hen/ hun.

Deltakelse og arbeid i LLH/FRI:

2018 – pågående: Medansvarlig for aktivitetsgruppen Skeive Studenter Innlandet
Feb 2019: Jobbet som frivillig under Vinterpride Lillehammer 2019
2019 – pågående: Styremedlem i FRI Innlandet

Svein Gisle Nystrøm

Styremedlem

Svein Gisle Nystrøm

Kort om Svein Gisle

Jeg er ny i FRI og har aldri jobbet i lignende organisasjon før, men har jobbet i forskjellige religiøs og
politiske organisasjoner og sittet i styre og verv. Hvorfor jeg meldte interesse for FRI er fordi jeg har erfart hvor vanskelig det kan være å komme ut, selv i 2019. Jeg ønsker å bidra til at alle skal ha friheten til å være den man er født som, og ikke nødt til å skjule sin sanne identitet, i frykt for å ikke bli akseptert. Det finnes fremdeles miljøer med gammeldagse dogmer og negative holdninger.

Bakgrunn:

Jeg er født 1952 og oppvokst på Årnes i Nes på Romerike, Akershus. Bor for tiden i Øyer kommune. Er separert etter mange år i et heterofilt ekteskap og har to adopterte tvillinger som nå er voksne. Har bodd flere år i Øst-Afrika og jobbet med bistand og utviklingsprosjekter og mye annet. Flyttet tilbake til Norge i 2000. Studerte vernepleie på Høgskolen i Lillehammer og har siden vært ansatt i Øyer kommune.

Deltakelse og arbeid i LLH/FRI:

2019 – pågående: Styremedlem i FRI Innlandet

Undergrupper

null

Leder, Late Bloomers Innlandet
Jorun Astri Hagelund
Mobil: 41219496

Kort om Jorun

Jorun Astri Hagelund, født 1952

Jeg er en «Late Bloomer Lady». Etter en lang prosess inne i meg selv tok jeg det store skrittet inn i min lesbiske identitet i 2007. Før dette hadde jeg levd i et heterofilt ekteskap i 25 år. Jeg har to voksne sønner og to barnebarn. Jeg er i dag gift med en kvinne.

Bakgrunn:

Jeg er født og oppvokst i Oslo. Som tjueåring flyttet jeg ut av hovedstaden og har siden bodde flere steder i Norge og noen år i Zambia, Øst Afrika. I 2011 flyttet jeg fra Oslo til Saksumdal i Lillehammer kommune.

Jeg er utdannet sykepleier, yrkespedagog og har en lederutdannelse. Jeg har hatt mitt yrkesliv knyttet til helsesektoren og til videregående opplæring. Jeg har også jobbet som prosjektleder innenfor etablering av selvhjelpsarbeid/grupper. I dag er jeg uføretrygdet og blir pensjonist i 2019.

På fritida trives jeg best ute. Enten i urtehagen, som birøkter eller hobbygartner. Har ofte et utviklingsprosjekt på gang i heimen eller i hagen! Er jeg ikke der, er jeg i fjellet eller på tur i skog og mark.

Deltakelse og arbeid i LLH/FRI:

  • Tre år i styret i LLH Innlandet.
  • En periode som direktevalgt til Landsstyret. Jobbet da med skoleringsutvalget.
  • Har vært knyttet til Late Bloomer Ladies nettverket i Oslo og Akershus og satt i styret der noen år.
  • Har vært «telefonkontakt» for Late Bloomer Ladies i Oslo/ Akershus i flere år
  • 2017-pågående: Leder for Late Bloomers Innlandet. Startet opp høsten 2017. Nettverket er både for kvinner og menn.
null

Representant, Late Bloomers Innlandet
Anne Lise Trabandt
Mobil: 48068434

Kort om Anne Lise

Anne Lise Trabandt, født 1962

Etter mange år som heterofil, en del forandringer i livet og en lang selvutviklingsprosess, kom jeg i kontakt med andre skjulte sider hos meg selv. I 2011 våget jeg å bevege meg inn i den skeive verden, og ble kjent med Late Bloomer Ladies.

Bakgrunn:

Jeg er født på Lillehammer, og hadde de første barneårene der, mens ungdomsårene ble i Øyer. Derfra begynte jeg min vandring ut i verden, med flere år med jobb og studier rundt i Norge. Så ble det fem år i Danmark – der jeg utdannet meg til førskolelærer/pedagogisk leder. I 1993 kom jeg tilbake til Lillehammer. Jeg etablerte meg, var gift en del år, og fikk tre barn som i dag er voksne. Er fortsatt bosatt på Lillehammer. Jeg tok etterhvert en fireårig utdannelse innen livsveiledning (coach), indre ledelse og massasje. Men foruten dette har livets skole gitt meg de mest verdifulle erfaringene.

På fritiden er jeg glad i å gå i naturen og tilbringe tid utendørs, bruker gjerne naturen i forskjellige former i hverdagen, for eksempel til terapi og meditasjon. Foruten dette er ski, sykling og lange turer aktiviteter jeg trives godt med. Jeg brenner også for miljøvern og bærekraftig bruk av den flotte naturen vi har.

I dag er jeg i en prosess med gradvis å bygge opp egen praksis relatert til livsveiledning og massasje. Jeg jobber også frivillig med selvmordsforebyggende arbeide på krisetelefon. Nå som det er startet opp en Late Bloomers gruppe i Innlandet ønsker jeg å være med å bygge opp dette, og bidra i arbeidet rundt gruppa.

Deltakelse og arbeid i LLH/FRI:

  • 2017-pågående: Aktiv i Late Bloomers Innlandet, med i styret fra 2018.
På tur

Ledere, FRI Innlandet Turgruppe
Anne Lise Trabandt, Mobil: 48068434
Jasmin Martin, Mobil: 91187053

Morten Lokøy Wold

Leder, Skeive Studenter Innlandet
Morten Lokøy Wold
Mobil: 46658357

Kort om Morten

Morten Johannes Gabriel Lokøy Wold, født 1983

Jeg er en organisasjonsjomfru og har tidligere ikke deltatt i arbeidet til FRI. Bakgrunnen for at jeg meldte min interesse for å være med i styret i FRI Innlandet, er mitt ønske om å jobbe for et helsetilbud i Innlandet for personer som bryter med normer for kjønn og seksualitet. Jeg ønsker at det skal bli lettere for denne gruppen å teste seg uten å møte fordommer og at det skal være lett å be om hjelp når man sitter med vanskelige tanker.

Bakgrunn:

Jeg er en homofil mann i min beste alder som flyttet hit til Innlandet for fire år siden. Jeg studerer sykepleie på deltid ved NTNU, ved siden av jobb i Gjøvik kommune.

Jeg bor sammen med min livlige hund, Luna, og bruker fritiden min på turer i skog og mark, være sammen med venner og familie.

Deltakelse og arbeid i LLH/FRI:

2018-pågående: Styremedlem og revisor i FRI Innlandet