Frihet kommer alle til gode. Ikke ta den for gitt.

21. april 2022 er det 50 år siden homoparagrafen §213 ble opphevet.

Hva hadde skjedd om vi ikke hadde noen som tok kampen og at vi fortsatt hadde lover i Norge som holdt skeive utenfor samfunnet?

Det vil vi vise med din hjelp.

Den 20. april, dagen før 50 års-markeringen, skal mange av oss skeive personer bare være borte. Vi oppfordrer så mange som mulig til å erstatte profilbildet til et pikslerert bilde sammen med en post og en story som også viser det pikslererte bildet. Denne dagen skal vi ikke poste noe annet eller svare på spørsmål. Dette skal gi et tydelig bilde av hvor mye fattigere Norge hadde vært hvis vi ikke kunne vært oss selv. Så her er det viktig at vi får med så mange som mulig slik at effekten blir like stor som markeringen av opphevelsen av §213 fortjener!

Last ned kampanjefilm

 

Slik gjør du:

  1. 20. april klokken 08.00 (ikke før) erstatter du profilbildet ditt med pikselbilde.
  2. Du kan også legge ut en post, story, header, legge ut film/GIF på YouTube.
  3. Tagg gjerne innleggene med #FRI @foreningenfri
  4. I tillegg er det fint om du ikke poster noe annet denne dagen eller kommenterer om noen spør om hvorfor du har byttet profilbilde o.l. Dette er for å understreke budskapet i kampanjen. Om det er noen som ønsker å være med på kampanjen, send dem lenken til denne nettsiden på DM.
  5. 21. april går du tilbake til ditt opprinnelige profilbilde og legger ut en post, story, header, legge ut film/GIF på YouTube. Her benytter du materiellet «Frihet kommer alle til gode. Ikke ta den for gitt.»

 

Eksempel 20. april

Det er produsert ferdige filer til alle sosiale medier-plattformer:

 

20. april

Profilbilde
Klikk på bildene for å åpne de i stor versjon. Lagre de så på maskinen eller på mobilen din.

Cover bilde Facebook

Poster (video)
Klikk på lenken for å arkivere videoposten. Vær oppmerksom på at alternativer for arkivering kan variere mellom mobiltelefoner og nettlesere.

21. april bytter du tilbake til det gamle profilbildet ditt og legger ut denne kampanjeposten som forklarer stuntet. Dette er også årets kampanjeslagord:

Frihet kommer alle til gode. Ikke ta den for gitt.

 

Et forslag til caption til dagens post:
I går markerte vi at det er 50 år siden homparagrafen ble opphevet ved å forsvinne fra sosiale medier. Sammen med @foreningenfri ønsket vi å gi en smakebit på hvordan Norge kunne ha sett ut om vi fortsatt hadde lover som hindret folk fra å leve frie liv. Frihet kommer alle til gode. Ikke ta den for gitt.

Poster (bilde)
Klikk på bildene for å åpne de i stor versjon. Lagre de så på maskinen eller på mobilen din.

Facebook og Instagram

Snapchat og Tiktok

Youtube (16:9)

Lykke til med kampanjen!

 

Spørsmål? Send en mail til inge@foreningenfri.no. Takk for at du vil delta på kampanjen!